Bildspel startsida 01 Bildspel startsida 02

Senaste nytt

Här hittar du aktuellt om HundCampus och vår verksamhet.

Inga kurser i januari.

Dec 20, 2020 | Inga kommentarer

På grund av smittspridningen av covid 19 är alla kurser under januari och februari framflyttade. Vi hoppas att vi kan fortsätta alla utbildningarna i mars. Om du anmält dig och ska gå kurs i januari och inte fått mail från oss maila då till marie@hundcampus.se

HundCampus på Tv 4

Sep 9, 2020 | Inga kommentarer
HundCampus på Tv 4

HundCampus i SVT

Sep 8, 2020 | Inga kommentarer

  Inget går i snigelfart när Peggy söker mördare UPPDATERAD IGÅR 09:17 PUBLICERAD 7 SEPTEMBER 2020 Kristin Lindell har, liksom många andra, retat sig på den spanska skogssnigeln som letat sig in i hennes trädgård och orsakat skador. Nu har hennes hund Peggy tränats på att söka upp mördarsniglarna i ett tidigt skede för att kunna bekämpas. läs mer »

HundCampus i P4 Örebro

Sep 8, 2020 | Inga kommentarer

En grupp hundförare har utvecklat ett nytt, effektivt och hållbart sätt att minska mördarsnigelns framfart. Hundförarna går en ettårig utbildning i avancerat specialsök på HundCampus.          Under en hundpromenad i Skåne kom Kristin Lindell på vad de skulle inrikta sig på under utbildning. Nu har hennes hund Peggy tränats på att söka läs mer »

HundCampus i unikt sammarbete med Bergsskolan

Feb 11, 2020 | Inga kommentarer
HundCampus i unikt sammarbete med Bergsskolan

https://svt.se/nyheter/lokalt/varmland/har-ska-hundar-hogskoleutbildas https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=7405886

Ny möjlighet att gå spårlägret och sen direkt veckan efter gå aktiv semester.

Okt 24, 2019 | Inga kommentarer

Vi har efter önskemål  flyttat spårlägret så att det är möjligt att först gå spårlägret och sen gå aktiv semester veckan efter.   Passa på att ge dig och din hund riktigt aktiva och spännande veckor.

Facebookgrupp för veteraner.

Okt 24, 2019 | Inga kommentarer

Nu finns det en facebook grupp för dig som gått en 1 årig utbildning hos oss. Du hittar gruppen genom att gå in på grupper på Facebook och sen söka efter HundCampus veteraner och sen skicka en förfrågan. Vi kommer kunna dela med oss av erfarenheter, ställa frågor och också hitta personer att skapa samarbete läs mer »

Utbildad ID-hund

Apr 29, 2019 | Inga kommentarer
Utbildad ID-hund

En av våra lärare, Björn Reimers, har under de senaste åren utbildat sin schäfertik Xtrimma till en ID-hund. Ett projekt som tagit två år. Karlskoga Tidning har gjort ett reportage om Xtrimma som du kan ta del av här. Att utbilda en ID-hund kräver massor av träning och en hel del kunskap. På Hundcampus utbildas läs mer »

1-2 december utvecklingshelg för lärare och projektdeltagare.

Dec 21, 2018 | Inga kommentarer
1-2 december utvecklingshelg för lärare och projektdeltagare.

Under helgen 1-2 december hade vi utvecklingshelg på HundCampus för lärare och deltagare i projekt. Inriktningen var utveckling av metoder och att träna egna hundar så att vi ökade färdigheterna hos oss själva.  Det vi har i sikte är att knäcka olika frågeställningar som ingen i världen har svar på. Vi är på mycket god läs mer »