Under Året!

Skrivet av den Dec 14, 2011 i Bloggen | Inga kommentarer

Tiden går fort när man har roligt sägs det och HundCampus året 2011 har bokstavligt talat flugit fram….. utvecklingsarbetet i Cancerstiftelsen har rullat snabbare och snabbare under året som gått och samverkan med Karolinska institutet och Gävle sjukhus har utökats . Laboratorieutrustningen för cancersök har utvecklats, liksom flera av våra arbetsrutiner i själva sökarbetet, allt för att vi ska kunna bli ännu bättre på att detektera cancer på ett tidigt stadium, och därmed rädda liv.Fler ekipage har anslutit till träningen, och de riktigt duktiga hundarna och förarna behövs här! Det operativa arbetet för drogfri miljö har genomförts vid många tillfällen under året i det positiva samarbete vi har med behandlingshem i närområdet, och träningen som ligger till grund för detta drogsök har finslipas under temadagar och helger.

Vid några tillfälle har vi genomfört kurser på mindre central belägna platser runt om I Norden, det är alltid lika roligt.

I april månad var det dags för ett av förra årets specialsöks team, 105 att ta examen, vilket de klarade med glans, några av våra lärare fick dessutom ”visad uppskattning” för gott ledarskap i form av en ukelele och en trumma :-) ? Vid samma tillfälle blev Gro , Arild och Björnar från vårt grannland Norge färdiga lärare i Specialsök steg 1 . Grattis, Grattis!

En instruktör/tränarkurs har genomförts, deltagarna har också deltagit i flera olika block inom HundCampus specialområde, jobbat ambitiöst och fått sina diplom.Grattis, ni också! Sista helgen i mars var Solna- Sundbybergs Brukshundsklubb här och provade specialsök och annat.

Cilja Österberg i Västerås anordnade en workshop i frisbeeträning för Anna Luksza från Polen. Från HundCampus for iväg ett förväntansfullt gäng. I ett strålande vackert Västerås lärde vi oss vikten av bla. ”floating” ”catch” ” around the world”. Anna har tävlat i ett flertal länder, tränar väldigt mycket och kunde visa mer avancerade trick med sina egna hundar.t. En mycket trevlig kurs! Vi i personalen förkovrar oss också kontinuerligt med bla.olika univerversitetsstudier, såsom etolgi, hjärnans resurser, kognitionsvetenskap osv

Eftersöksakademin på besök i juni, intensiva och fina dagar med massor av trevliga, kunniga människor från hela Norden och ett strålande väder. Ekipagen fick gå härliga Campus-spår och träna eftersök med figuranter och som pricken över i:et vattensök från kanot och flotte för att träna vindmarkering från ett myller av småöar i älven. Årets spårlägervecka kom därefter med spår, spår, spår och härliga grillkvällar, återigen superduktiga deltagare. Många trevliga grillkvällar blev det också två intensiva veckor i juli med ”aktivsemester”- gängen! Att sitta ute vid Campus långbord, mumsa grillat, njuta av utsikten över vackra Svartälven och tillsammans med trevliga kurskompisar prata hund, hund och åter hund – ja det är sommar det! Aktiv semester är en av Campus traditioner, ett riktigt smörgåsbord av hundaktiviteter! Många deltagare kommer tillbaka år från år, och nya kommer till. Men det brukar var ett härligt gäng som väljer att tillbringa sin och hundens semester här hos oss! Vi fick chansen att prova spårövningar, lek och olika former av specialsök såsom ytsök, läcksök och vattensök. Varje dag fick vi olika föredrag där vi lärde oss mer om hundar. Spår 1, 2 och 3 genomfördes under både sommar och höst. Där tränade vi först grunder till kvalificerade spår för att kunna gå över på knivigare uppgifter och rejäla utmaningar i den fantastiska spår och doftvärlden!

Den ettåriga specialsöks utbildningen – denna gång Team 11, startade i januari fulltecknad med förväntansfulla deltagare.Man har jobbat hårt under året, samlats till kurs på Campus en gång i månaden och jobbat på sina distansuppgifter i övrigt hemma.Alla klarade sin examen i oktober!Grattis!

Många temaveckor har genomförts med olika utvecklingsprojekt och vi har lärt oss mycket I samband med olika försök.

De två nya fulltecknade specialsöksTeamen 115 och 1155( med spetskompetens spår) startade i Augusti,vi ser fram emot att följa deras utveckling även under nästa år.

Under året har vi också utexaminerat ett antal hundbeteendeanalytiker, vi har tagit emot ett antal elever och praktikanter, i huvudsak från olika djurgymnasiumen i landet

Vi på HundCampus tackar 2011-års alla kursdeltagare för det gångna årets upplevelser. Nu kommer vi tillbaka med nytt späckat kursutbud för 2012.

Vi alla på HundCampus Önskar er alla En Riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År!

Lämna svar