Operativ utbildning

Skrivet av den Feb 6, 2012 i HundCampus nyhet | Inga kommentarer

Nu har vi genomfört första teamträffen för årets operativa utbildning. Att söka operativt är en stor skillnad mot den normala träningen och ställer stora krav på ekipagen. Vi har stor erfarenhet av operativa sök med många olika inriktningar och det är alltid lika spännande.
Team OP12 har specialinriktat sig på drogsök och det är ett målinriktat team hundekipage som genomfört sin första teamträff. Tre nya preparat har lärts in hela vägen från att kunna detektera i laboratoriet till sök i ”skarp” söksituation. Det är alltid en fantastisk upplevelse att se ekipagens framsteg och OP12 löste också uppgiften på ett utmärkt sätt. Det första skarpa söket är en väldigt annorlunda upplevelse för ekipagen framför allt för hundförarna men det märktes inte mycket på teamet. Nu vidtar en månads träning på hemmaplan. Vid nästa teamträning ökar svårighetsgraden ytterligare då vi kommer att genomföra sök på nya preparat på flera behandlingshem under dom fyra dagar vi träffas.
Det är tre månader till certifikatprovet och det kännstryggt inför den uppgiften, när vi sett resultatet vid den första träningen med teamet.

Lämna svar