Personlig träning

Skrivet av den Okt 17, 2012 i Kursnytt | Inga kommentarer
Under några spännande dagar förra veckan hade vi besök av en spansk vattenhund, som var hos oss på personlig träning. Anledningen till att matte och hund kom till oss på Hundcampus, var att hunden under lång tid gjort utfall mot både människor och hundar.

Matte och hund fick börja dagen med att träna på kontaktövningar. Till att börja med tränades det utan störningar men efter hand stegrades svårigheterna med störningar av både människor och hundar. Hunden fick också träna i plattform – ett sätt att lära hunden inlärning både för att skapa eget självförtroende och samarbete med matte. Ekipaget fick också träna spår och spårupptag ute i skogen – något som fungerade väldigt bra. Spårträning ger både aktivering av nos och hjärna, inlärning och det är ett utmärkt sätt att träna in variabla förstärkningar med många belöningstillfällen. Efter tre dagar var både matte och hund fulla av nya intryck och kunde resa hem med ett nytt förtroende för varandra och med många nya inlärningsmetoder i bagaget.

Oavsett om ni har liknande problem eller kanske helt andra är ni välkomna till oss på Hundcampus för att få hjälp. Vi har personal med stor kunskap och erfarenhet av att lösa beteendeproblem utan att göra avkall på vår egen inlärningsfilosofi, med nosen i centrum.

Lämna svar