Att spåra med sin hund är bland det roligaste som finns. Att göra det på HundCampus sätt ger noggranna hundar, en ökad samarbetsvilja, större koncentration och bättre uthållighet – positiva effekter som spiller över på annan träning. Spårträning är dessutom det bästa redskapet för att bli mästare i social förstärkning.

(personspår med korsande rävspår)

 

Hundar spårar gärna och ofta på egen hand. Att följa ett spår kräver att våra hundar använder många egenskaper samtidigt, därför är det en sysselsättning som aktiverar och stimulerar hunden optimalt. Det är många detaljer som tillsammans skapar ett bra spårhundekipage och det är viktigt att vi verkligen lär hunden hur vi vill att den skall utföra sitt arbete.

HundCampus har gedigen erfarenhet av spårträning och vi tränar spår på lite annorlunda sätt än många andra. Vi kontrollerar inte om hunden redan kan gå ett spår genom att låta oss släpas efter en långlina utan vi lär istället hunden att gå spår tillsammans med hundföraren. I spåret tar vi med oss erfarenheterna från specialsökets plattformsträning direkt ut i terrängen.

Du som gått utbildning på HundCampus tidigare och vill återvända kommer att upptäcka att utvecklingen går framåt med stora steg. Många som varit på HundCampus startar egna utbildningar och skriver kompendier / böcker. Vi tycker det är kul när fler får möjlighet att lära sig metoderna vi utvecklat och fortsätter utveckla. Du som vill lära dig från källan och få de kunnigaste och mest erfarna lärarna har möjlighet att delta i en unik utbildning. Det som är riktigt roligt med att träna hund är utvecklingsmöjligheterna och det gäller även spårträning.  

HundCampus spårkurser är uppdelade i en grundkurs och två specialistkurser, och dessutom har vi ett spårläger.